Kadir Bolat (-44 Kg)

Nam-ı diğer "Ölümcül Morbid Obez"

Merhaba arkadaşlar ben Kadir, biliyorsunuz ölümcül morbid obez takip edenler bilir beni. Ölümcül morbid obezdim daha doğrusu. Evet zayıfladık çok şükür, yaklaşık 43-44 kg verdik. 138 kilolardan 94 kiloya kadar düştüm, çok mutluyum, hiç tahmin edemediğim kadar mutluyum çünkü en son ikili rakamları 10 sene önce falan görmüşümdür, hatırlamıyorum daha doğrusu.

Biraz bahsedeyim nasıl geldim bu kampa. Kiloları aldım çünkü dışarıda nasıl besleneceğime dair çok bi eğitim almadım, ne yiyeceğimizi ne içeceğimizi bilmiyorduk tekrardan eski hayatımıza döndük. Yaklaşık bir 10 senedir bunlarla boğuşuyorum, kilolarla başım belada. Uyku düzenim yoktu, hayatımda bir düzen yoktu, beslenme çok kötüydü. İnsan farkına gerçekten varmıyor o kiloları nasıl aldığının. Aynanın karşısına geçtiği zaman ben ne yapmışım kendime diyorsun. Geçmişimde spor da yaptım, alt yapım vardı ama hayat disiplini olmayınca insan kilo alır arkadaşlar bunu sakın unutmayın.

Kamp her zaman aklımdaydı gelmeden önce Serkan Hocamla telefonda görüntülü görüşüyordum, daha çok bilgi almaya çalışıyordum. Ondan önce youtube da ve instagramda Yusuf Hocayı çok takip ediyordum yani, bakıyordum dağlarda yürüyüş parkurlarında insanları motive etmesi, konuşmaları beni gerçekten kalpten buraya gitmem lazım dedim. Hiç tereddüt etmeden Serkan Hocayı aradım, hocam rezervasyon istiyorum dedim, bana çok yardımcı, çok güzel şeyler anlattı o samimiyeti içime yattı ve bavulumu toplayıp geldim.

İlk gün hiç unutamayacağım günlerden birisi, Yusuf Hocayla çok güzel bir konuşma yaptık ondan sonra kalbim ısındı hocaya. Gelmeden de ısınmıştı ama bire bir konuştuğun zaman farklı oluyor ya, konuşma tarzı olsun anlattıkları, hayatla ilgili, şişmanlıkla, zayıflamakla ilgili o anda tamam ben doğru yerdeyim dedim. Bir de şunu gördüm ben bu kampta, burada gerçekten bir aile ortamı var. İnsanlar çok sıcak kanlı, hemen adapte olabiliyorsun, herkes ortak bir hedef için burada o da zayıflamak.

Buraya geldim ilk aylarımda sürecim biraz yavaş ilerledi çünkü ben hormonal ilaç kullanıyordum, yaklaşık 7-8 sene boyunca hormonal ilaç kullandım bunları kullandığım için çok yüklenince de daha önce dizimde oluşan sıkıntı tekrardan nüksetti. Bunun neticesinde özel yönlendirmeler yapıldı ve bu daha çok motive etti tabi beni. Az gittik ama öz gittik, çok iyi gittik ve çok mutluyum. Belki de insanlarda hani tartı psikolojisi oluyor ya lütfen öyle düşünmeyin çünkü siz evde kalsaydınız yavaş yavaş hedefe gitmek yerine daha da üstüne koyacaktınız. Bende hiç tartı psikolojisi olmadı, ben hep olacak dedim, inceldiğimin farkındaydım. Her şey kilo vermekle olmuyor, kilo indikçe diğer oranlarım yükseldi, bir denge halinde ilerledik. Dediğim gibi bunlar nedir onları öğrendim ve bunlardan mutlu olmayı öğrendim.

Burda çok şey öğrendim hayatımla ilgili, mesela burada 7 ay boyunca kaldım ve burada olgunlaştım, burada büyüm, hayatı burada öğrendim. İnsan zayıfladığı zaman o eşyaların, kıyafetlerin içine girdiği zaman ne kadar mutlu oluyor bunu kimse bilemez. İstediğini alabiliyorsun, istediğini giyinebiliyorsun, kendini daha çok sevmeye başlıyorsun, her ayna karşısına geçtiğimde ne kadar güzel olmuşum diyorsun. Mesela ben kampa gelirken uçakta kemer olmuyordu! İkinci kemeri alıyordum, ne kadar utanç verici ben o anda nasıl utanıyordum yani. Dedim ki; “Ben ne yapmışım kendime!” İnsanlar size farklı bir gözle bakıyor ama o insanların suçu yok, suç bizim. Biz kendimizi bu hale getirirsek o insanlar da bize bakarlar.

Dediğim gibi bu kamp bana çok şey kattı, Serkan Hocam olsun, Yusuf Hocam olsun ikisinden de Allah razı olsun bana bir baba gibi, abi gibi yeri geldi dertleştik yeri geldi kahrımı çektiler. Ben çok mutluyum, gerçekten çok mutluyum, gideceğim için üzgünüm ama bu veda o kadar fazla sürmeyecek ama bu sefer bi 5-10 kilo daha verip fit bir şekilde Hocaların karşısına çıkacağım. Burdan hocalarıma da sesleniyorum, Emre Hoca tenis hocamız çok seviyorum kendisini bir numaralı adamdır. Bağış hocamız çok iyi bilgiye sahip bir hocamız, Merve Hoca gerçekten hiç unutamayacaklarımdan, o zumbası o aerobiği, ondan sonra benimle her derdimde yanımda olması, gerçekten çok sevgi dolu bir insan. Gönül ablamız benim annem gibidir, seni hiçbir zaman unutmayacağım, unutamam. Buradaki üyeler, 7 ay içinde tanıdığım insanların hepsi benim için ayrı ayrı değerli, ayrı ayrı seviyorum.

Bu kampı çok özleyeceğim, gerçekten çok özleyeceğim. Burası benim yuvam oldu, ikinci evim oldu burası benim. Sık sık geleceğim artık ve size sadece tavsiyem şu, burada olmayan ama gelmek isteyen insanlar, BEKLEMEYİN! Harekete geçin artık, yoksa zaman geçtikçe daha da kötüye gideceğiz. Yaşam Boyu Form Kampı anlatılmaz yaşanır. Buraya gelin ve burayı yaşayın.

Beni sakın unutmayın! Buradan bir Kadir geçti! Ben ölümcül morbid obezdim!… 🙂

Yorum Yazın